• Fraktfritt över 499:- (ord. 49:-)
  • Snabba leveranser

Xantangummi 100g

64 kr
Finns i lager för omgående leverans
Tillfälligt slut!
Endast få kvar i lagret (5 st)
Tillfälligt slut!
Bevaka produkt

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten finns i lager! Din e-postadress sparas i upp till 180 dagar.

Produktbeskrivning:

Xantangummi är helt fritt från gluten men har samma elastiska fördelar som gluten har. Därför är Xantangummi ett så uppskattat alternativ när du vill baka glutenfritt bröd. På den här sidan hjälper vi dig att svara på alla frågor om Xantangummi och hur du också kan baka gott glutenfritt bröd.

10 snabba om Lindroos Xantangummi:

 

  • Xantangummi är helt glutenfritt
  • Ersätter gluten vid bakning
  • Ca 1-3 tsk för en deg
  • Stabiliserar och ger spänst till brödet
  • Använd gärna tillsammans med ekologisk psyllium
  • Är helt ofarligt att äta (upp till 15 gram per dag)
  • Innehåller inga spår av soja

 

Vad är Xantangummi och hur framställs det?

Xantagummi är helt glutenfritt och utvinns från majs eller soja. För att få fram Xantangummi följer man dessa tre steg:

  1. I majs och soja finns glukos som man låter jäsa tillsammans med bakterien Xanthomonas campestris.
  2. Sedan renas den lösa massan från restprodukter med isopropylalkohol och blir till en fast massa. 
  3. Efter att man torkat den fasta massan maler man ner det till ett fint pulver som man sedan kan tillsätta till valfri vätska för att få dess sega konsistens som liknar gummi.

Namnet på svenska kommer från bakterien Xanthomonas och speglar slutresultatets klistriga egenskap som liknar gummi – därav namnet Xantangummi. Så ett kort svar är att man låter majs eller soja jäsa med bakterier, torkar det till ett pulver och vips så har du ett glutenfritt alternativ att baka med.

 




Artikelnummer:
33XGX100

Populära produkter i underkategorierna
Andra köpte även
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen