• Fraktfritt över 499:- (ord. 49:-)
  • Snabba leveranser

Pepparkakstårta med apelsin & vitchoklad

Tårtbotten: 

  • 4 ägg
  • 3dl socker
  • 50g smör
  • 2dl mjölk
  • 1tsk vaniljsocker
  • 2tsk bakpulver
  • 1tsk essens-pepparkaka (alt 2tsk pepparkakskrydda)
  • 4dl vetemjöl

Tillvägagångsätt: Sätt ugnen på 150 grader varmluft och smörj 2 stycken spring formar 18-20 cm i diameter. Vispa ägg och sockret vitt och pösigt i 5 minuter. Under tiden smälter du smöret och häller ner mjölken i smöret, låt svalna något. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, pepparkakskryddan (om du använder det istället för essens) & bakpulvret i ägg och sockret som du vispat. Häll i smöret/mjölken och essens- pepparkaka. Vänd försiktigt ihop till en smet och fördela smeten jämt i dina två formar. Grädda bottnarna i 25-30 minuter.

Vispad Apelsinpannacotta

  • 2st apelsiner
  • 8dl vispgrädde
  • 1dl socker
  • 2tsk vaniljsocker
  • 5st gelatinblad

Tillvägagångsätt:

Riv skalet och pressa ur saften från apelsinerna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda resterande ingredienser samt apelsinsaft och skal i en kastrull och låt koka upp. När panacottan kokat upp blandar du ner gelatinbladen. Häll upp pannacottan i en bunke och ställ in den i kylen över natten.

Vit choklad frosting:

  • 200g vit choklad
  • 300g rumsvarmt smör
  • 300g philadelphiaost
  • 500g florsocker
  • 0,5 tsk essens-pepparkaka

Tillvägagångsätt: Smält chokladet i mikron eller över ett vattenbad, låt chokladet svalna något. Vispa smöret vit och krämigt i 5 minuter. Tilsätt chokladet och fortsätt vispa, tilsätt sedan florsocker och philadelphiaost och fortsätt vispa. När frostingen är krämig och fluffig är den färdig att användas.

Montering av tårtan:

Dela dina tårtbottnar i 4 stycken delar. Vispa upp pannacottan så att den blir krämig, bred ut pannacottan i ett lagom tjockt lager på din första botten, lägg sedan nästa botten ovanpå & ett nytt lager med pannacotta (göra detta med alla bottnar) När du gjort detta är det dags att spackla din tårta med frostingen. Bred ett jämnt lager frosting runt hela tårtan, hela tårtan ska bli täckt i frosting. Spara lite frosting om du vill dekorera din tårta exempelvis spritsa något fint mönster. Servera & njut!

PRODUKTER: 

Länk till fantastiska Erica och hennes instagramkonto finner ni här - Fikasomerica

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen