Tårtbotten:
Tillvägagångsätt: Sätt ugnen på 150 grader varmluft och smörj 2 stycken spring formar 18-20 cm i diameter. Vispa ägg och sockret vitt och pösigt i 5 minuter. Under tiden smälter du smöret och häller ner mjölken i smöret, låt svalna något. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, pepparkakskryddan (om du använder det istället för essens) & bakpulvret i ägg och sockret som du vispat. Häll i smöret/mjölken och essens- pepparkaka. Vänd försiktigt ihop till en smet och fördela smeten jämt i dina två formar. Grädda bottnarna i 25-30 minuter.
Vispad Apelsinpannacotta
Tillvägagångsätt:
Riv skalet och pressa ur saften från apelsinerna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda resterande ingredienser samt apelsinsaft och skal i en kastrull och låt koka upp. När panacottan kokat upp blandar du ner gelatinbladen. Häll upp pannacottan i en bunke och ställ in den i kylen över natten.
Vit choklad frosting:
Tillvägagångsätt: Smält chokladet i mikron eller över ett vattenbad, låt chokladet svalna något. Vispa smöret vit och krämigt i 5 minuter. Tilsätt chokladet och fortsätt vispa, tilsätt sedan florsocker och philadelphiaost och fortsätt vispa. När frostingen är krämig och fluffig är den färdig att användas.
Montering av tårtan:
Dela dina tårtbottnar i 4 stycken delar. Vispa upp pannacottan så att den blir krämig, bred ut pannacottan i ett lagom tjockt lager på din första botten, lägg sedan nästa botten ovanpå & ett nytt lager med pannacotta (göra detta med alla bottnar) När du gjort detta är det dags att spackla din tårta med frostingen. Bred ett jämnt lager frosting runt hela tårtan, hela tårtan ska bli täckt i frosting. Spara lite frosting om du vill dekorera din tårta exempelvis spritsa något fint mönster. Servera & njut!
PRODUKTER:
Länk till fantastiska Erica och hennes instagramkonto finner ni här - Fikasomerica
Produkten har blivit tillagd i varukorgen