• Fraktfritt över 499:- (ord. 49:-)
  • Snabba leveranser

Recept

Semmelmuffins

Ingredienser:

  • 1 dl äppelmos 1/4 tsk
  • aquafaba pulver + 3 mtsk vatten (letscelebrate)
  • 1 1/2 tsk äppelcidervinäger
  • 1 dl stevia sötning
  • 1 1/2 dl havremjöl
  • 1 1/2 dl rismjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 3/4 mtsk kardemumma, nystött

För mandelmassan:

  • 1 1/2 dl mandelmjöl (letscelebrate)
  • 3 mtsk fiber sirap
  • 1-2 tsk vatten (eventuellt för att spä ut mandelmassan)
  • 4-5 mandlar, grovt hackade

För grädden: 3 dl kokosgrädde eller annan valfri vegansk grädde 2-3 vanilj stevia droppar

Tillvägagångssätt: Ställ ugnen på 175 grader, Blanda ihop aquafaba pulver och vatten, Tillsätt aquafaba ägget, äppelmos, äppelcidervinäger i en matberedare och mixa till en slät smet i en separat skål. blanda ihop havremjöl, rismjöl, stevia sötning, bikarbonat och nystött kardemumma Tillsätt de torra ingredienserna till matberedaren och mixa till en slät smet. Fyll 3/4 av silikonformarn (letscelebrate) med smeten, Grädda i mittten av ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna. Förbered mandelmassan under tiden genom att blanda mandelmjöl, fibersirap, hackade mandlar och vatten (vid behov) till en jämn massa. Häll i kokosgrädde och stevia droppar i en bunke och mixa med en elvisp tills grädden tjocknat. Gröp försiktigt ut hål på toppen av muffinsen - Fyll hålen med mandelmassa och toppa med kokosgrädde.

PRODUKTER:

Länk till fantastiska Alexandra med instagram kontot Foodfuelness!

 

Funfetti Popsiscles

Ingredienser:

(4-6 ”glassar” beroende på storlek på glassform)

  • 1 aquafaba ägg (1/3 tsk aquafaba pulver + 3 mtsk vatten)
  • 1 dl äppelmos
  • 1/3 dl nöt eller frösmör
  • 1 1/2 dl havremjöl
  • 1 1/2 dl rismjöl
  • 1/2-1 dl Stevie sötning
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 1 matsked strössel

Till toppingen: 100 g vit choklad 100 g mörk choklad 2-3 mtsk runt strössel 2 mtsk hjärtströssel

Tillvägagångssätt: Sätt ugnen på 175 grader Blanda ihop aquafaba pulver och vatten i en liten skål Häll i aquafaba ägget, äppelmos och nötsmör i en mixer och mixa till en slät smet Blanda havremjöl, rismjöl, sötning och bikarbonat i en separat skål Tillsätt till mixern och blanda till en jämn smet. Häll i strössel och blanda med en sked tills den fördelats jämnt Fyll silikonformarna med smeten. Ta bort eventuell deg på sidorna med en kniv Sätt in glasspinnarna i formarna. Grädda i ugnen 10-15 minuter beroende på formarnas storlek. Låt svalna helt. Smält vit choklad och mörkt choklad över separata vattenbad/eller i Micro. Doppa hälften av ”glassarna” i vit choklad och häkten i mörk. Strö strössel över och låt chokladen stelna.

PRODUKTER:

Länk till fantastiska Alexandra med instagram kontot Foodfuelness!

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen